De Praktijk

Zorgaanbod

U kunt terecht voor:

1) Algemene tandheelkunde:

  • Controles
  • Gebitsreinigingen
  • Vullingen
  • Wortelkanaalbehandelingen
  • Kroon- en brugwerk
  • Esthetische tandheelkunde: o.a. facings
  • Uitneembare prothesen
  • Het maken van een 3D röntgenfoto (CBCT , ConeBeam ComputerTomography)
  • Kroon- en brugwerk wordt vervaardigd door  Dimitri van Hezik , zie www.dvhtandtechniek.nl

2) Parodontologie:

Parodontologie is een onderdeel van de tandheelkunde die gericht is voor het behoud van het steunweefsel van de gebitselementen (tanden en kiezen).

Bij de periodieke controles wordt ook de zg. DPSI (Dutch Periodontal Screening Index) score gemeten. Dit is de graadmeter voor de gezondheidstoestand van het tandvlees en steunweefsel van de gebitselementen. Er zijn 3 uitslagen van deze score: A, B of C. Score A betekent gezond tandvlees of licht ontstoken tandvlees. Een bezoek aan de preventie-assistent(e) of dat de tandarts zelf bij de periodieke controles even schoonmaakt is voldoende om het steunweefsel in orde te houden. Score B betekent lichte vorm van parodontitis. Een bezoek aan de paro-preventie assistent(e) helpt om de aandoening niet te verergeren. Een pocketstatus kan de omvang van de aandoening verspreid over het gebit visualiseren. Score C betekent een meer gevorderde vorm tot ernstige parodontitis: Hierbij wordt dan een parodontale status (pockets worden opgemeten en overige parameters van de aandoening parodontitis) afgenomen en vervolgens door mondhygiënist of de tandarts initieel behandeld. D.w.z. dat er met instrumentarium diep onder het tandvlees gereinigd wordt. Na 3 maanden volgt er weer een parodontale status waarbij de pockets opgemeten worden (herbeoordeling). Zodoende kan gericht tegen de ernst van de parodontitis behandeld worden. Gebitselementen waarbij de parodontitis niet geneest na initiële behandeling, worden of verwijderd, of er volgt een zg. flapoperatie waarbij het tandvlees opzij geschoven wordt om met beter zicht de aangedane steunweefsel wordt behandeld.

3) Tandheelkundige implantaten:

Het aanbrengen van tandheelkundige kunstmatige (veelal) titanium kunstwortels om missende gebitselementen te vervangen of als verankeringspunt voor een uitneembare prothese. Van te voren wordt er een 3D röntgenfoto (CBCT) gemaakt om de hoeveelheid bot te beoordelen Indien er te weinig bot is, moet er een aanvullende botopbouw uitgevoerd worden. Dit kan tijdens het plaatsen van de implantaat gebeuren of soms voordat de implantaat geplaatst gaat worden. Dit hangt af van de hoeveelheid resterend kaakbot op de plek waar men de implantaat gaat plaatsen. Ook kan men in bepaalde gevallen direct na het verwijderen van een slecht gebitelement de botopbouw uitvoeren om de kaakbreedte te behouden (ridge preservation) om zodoende in de nabije toekomst voldoende dikte van het kaakbot te hebben voor het plaatsen van de implantaat.